Köszönjük megkeresését!

MÁV Előre SC


Vissza

A MÁV Előre SC a királyok városának legrégebbi sportegyesülete.

A projekt számokban

650+

OLDAL DTP

177 000

LEFORDÍTOTT SZÓ

3

DTP-SPECIALISTA

1

TERMINOLÓGUS

5

FORDÍTÓ

1

NYELVI VEZETŐ

A feladat

1
DTP Előkészítés

A nem szerkeszthető formátumú anyagok (képfájlok, szkennelt pdf-ek), ábrák grafikai előkészítése, beszerkesztése és tördelése szöveges dokumentumformátumba

2
TERMINOLÓGIA-KIVONATOLÁS

Projekt-specifikus szakkifejezések kigyűjtése és lefordítása, a végleges terminológia egyeztetése az ügyféllel

3
FORDÍTÁS

Nagy terjedelmű sportszaknyelvi szöveg fordítása németről magyar nyelvre rövid átfutással

4
DTP UTÓMUNKA

A lefordított dokumentumok ellenőrzése és véglegesítése grafikai és szerkesztési szempontból

Kihívások

A nagy mennyiségű, gyenge minőségben szkennelt forrásanyag DTP munkálatai jelentős idő- és erőforrásigénnyel jártak. A szkennelt anyagok több helyen felismerhetetlen részeket tartalmaztak, melyek helyreállításáról gondoskodni kellett. A szoros határidő megkövetelte, hogy a megfelelő terminológiahasználat és a konzisztencia biztosítása mellett több szakfordítót vonjunk be a projektbe. A több fős fordítói team munkájának koordinálása és minőségellenőrzése fokozott figyelmet kívánt a projektmenedzsment részéről.

Megoldások

Az eredetileg beszkennelt papír alapú dokumentumok egyes részeinek újbóli digitalizálásával javítottuk azok olvashatóságát. Mind a szerkesztési, mind a fordítási feladatok ellátására több fős csapatot jelöltünk ki, akik között felosztottuk a részfeladatokat. Összehangoltuk a párhuzamosan végezhető feladatokat, így eleget tudtunk tenni az ügyfelünk kérésének és részenként adtuk át az elkészült fordítást. A szakkifejezések egységes használatát többek között a projekt elején elkészített és az ügyfél által jóváhagyott terminológiai adatbázis biztosította, melynek hatékony összeállítását számítógépes nyelvészeti eszközökkel támogattuk. Kijelöltünk egy nyelvi vezetőt, aki folyamatosan figyelemmel kísérte a fordítók munkáját, ellenőrizte az újonnan rögzített szakkifejezéseket, és nyomon követte a fordítók kéréseit és kérdéseit.

EREDMÉNY

A tudatos munkaszervezés eredményeként minden dokumentum elkészült a megadott határidőre. A nyelvi vezetőnek és a terminológiaépítésnek köszönhetően biztosítani tudtuk, hogy a leadott szövegek mind stílus tekintetében, mind a szakkifejezések használatában egységesek legyenek. A gondos előkészítés nyomán a fordítást követően már csak minimális utólagos szerkesztésre volt szükség. A leadott anyag grafikai minősége sok esetben még az eredeti dokumentumokén is túlmutat.

„Az EDIMART Fordítóirodát egy elég komoly, német nyelvű edzői képzés tananyagának a fordítására kértük fel. Az anyag részben röplabda sportág specifikus, a sportágra jellemző nagy mennyiségű szakszót tartalmazott. Az anyag másik része, edzésélettan, erőnléti edzés témaköröket boncolgatja. A szöveg érthető, pedig a német kifejezések magyarra való lefordítása nem egyszerű feladat, hiszen mi teljesen más mondatszerkezeteket használunk. A fordítás jól sikerült, a fényképek beillesztése olyan, mint az eredeti anyagban. A szakmai anyag nagy segítségemre lesz a MÁV Előre röplabda szakosztály szakmai munkájának fejlesztéséhez.”

Koch Róbert

A MÁV Előre SC szakmai igazgatója
A magyar férfi röplabda-válogatott szövetségi kapitánya

Kategóriák: Esettanulmány

Kapcsolat


címünk: 1061 Budapest, Király utca 14. 3.emelet 1.
mobil: +36 20 975 9092
e-mail: info@edimart.com

Pénzügy

Krafcsik Carmen
Pénzügyi és ügyvezetői asszisztens
finance@edimart.com
tel.: +36 20 513 2627

Értékesítés

Klinga Orsolya
Értékesítési vezető
klinga.orsolya@edimart.com
tel.: +36 70 423 2868

Hatala Klaudia
Client Success Manager
sales@edimart.com
tel.: +36 70 385 6678

Furik Gabriella
Client Success Manager
sales@edimart.com
tel.: +36 70 342 7279

Vendormenedzsment

Barnaki-Párducz Noémi
Vendor Manager
vendor@edimart.com
tel.: +36 70 311 5953

Projektmenedzsment

FORDÍTÁS & LOKALIZÁLÁS
info@edimart.com
tel.: +36 20 975 9092

TOLMÁCSOLÁS
sales@edimart.com
tel.: +36 20 975 9092