Köszönjük megkeresését!

MISKOVICZ ÁKOS: ÉJSZAKA A GOLDEN GATE ALATT, VACSORA JAMES CAMERONNAL


Vissza a cikkekhez

Miskovicz Ákos vezető projektmenedzserünket mutatjuk be. Head of head Ákos – mert az irodában ez a név ragadt rá – több mint 5 éve csatlakozott az Edimart csapatához, junior PM-ként.

… Elalvás előtt még koccintottunk egyet sikeres megérkezésünkre és a nem mindennapi szálláshelyünkre a frissen vásárolt kaliforniai borunkkal ott a sárgás fényben burkolódzó monumentális híd lábánál. Minél több bor fogyott, annál hangosabban énekeltük Scott McKenzie metropoliszról írt híres dalát …

Kit tartasz példaképednek és miért?

Nem tudnék egy valakit megnevezni. Inkább megpróbálom körülírni azokat az embereket, akikre felnézek és inspirálnak. Az olyan emberekre mindig csodálattal nézek, akik folyamatos magabiztossággal, talpraesettséggel élik nap mint nap az életüket. Akik jelenlétükkel és az általuk sugárzott pozitív energiákkal szó szerint feltöltenek. Akik nyitottak a világra, tájékozottak, de nem élnek vissza és nem hencegnek a tudásukkal, hanem folyamatosan azon vannak, hogy azt átadják minél több embernek az élettörténeteiken, tapasztalataikon keresztül. Akik úgy adnak, hogy nem várnak cserébe semmit. Sok példaképemmel találkoztam eddig és remélem, még sokkal is fogok.

Mit jelent számodra, hogy beszélsz idegen nyelveket?

Szabadságot. Rengeteg lehetőség nyílik meg előtted, ha már csak egy idegen nyelvet beszélsz. Új világokba nyerhetsz betekintést és olyan barátokra tehetsz szert, amilyenekre nem is számítanál. Nem mellesleg a szinkront és feliratokat sem kell megvárnod a kedvenc sorozataidhoz.

Mi volt életed eddigi legemlékezetesebb pillanata?

2014 augusztusában érkeztünk meg bérelt autónkkal San Franciscóba három lengyel kollégával, akikkel az előző két hónapban együtt dolgoztam. Nem foglaltunk szállást arra az éjszakára, nem tudtuk pontosan mikor érkezünk meg a városba. Egyszer az autóban éjszakázást is ki kell próbálnunk. Egy gyors bevásárlást követően eldöntöttük, hogy ha már San Franciscóban vagyunk, töltsük az éjszakát a lehető legimpozánsabb helyen a város melletti öböl túloldalán, a Golden Gate híd lábánál, ahol nemcsak a hídra, hanem az éjszakai városra is páratlan kilátás nyílik. Elalvás előtt még koccintottunk egyet sikeres megérkezésünkre és a nem mindennapi szálláshelyünkre a frissen vásárolt kaliforniai borunkkal ott a sárgás fényben burkolódzó monumentális híd lábánál. Minél több bor fogyott, annál hangosabban énekeltük Scott McKenzie metropoliszról írt híres dalát. Mivel egy igen népszerű kilátópont parkolójában álltunk le az autóval, másnap reggel kínai turisták fürkésző tekintetére ébredhettünk, valamint az otthoniaktól kapott megannyi olvasatlan üzenetre és e-mailre. Kétségbeesetten írtak, hogy biztonságos helyen vagyunk-e, minden rendben van-e, ugye nem sérültünk meg. Végignéztünk magunkon, de azon kívül, hogy mindenkit megviselt a minimális alvás, a kaliforniai bor és a félig ülve töltött éjszaka, komolyabb bajunk nem esett. Mint kiderült, az éjszaka földrengés rázta meg a környéket, az epicentrum San Franciscótól nem messze volt, de ebből mi nem éreztünk semmit (vagy csak a bornak tulajdonítottuk azt a minimális imbolygást elalvás előtt?).

Mitől vagy jó a munkakörödben?

Az évek során összegyűjtött tapasztalatoknak és elsajátított készségnek köszönhetően magabiztosan igyekszem megállni a helyem a PM csapat vezetőjeként. Egy ilyen munkakörben fontos, hogy nyitottak legyünk mások véleményére, hogy aktívan meghallgassuk a csapattagokat és gyakran beleképzeljük magunkat a másik helyzetébe, hogy megérthessük szándékát és motivációját. Ez nem megy mindig zökkenőmentesen, de dolgozom ezeknek a készségeknek a fejlesztésén. Arra törekszem, hogy mindig legyen platform visszajelzések adására, kérdések megfogalmazására, mert fontos, hogy meg tudjuk beszélni a felmerülő dolgokat.

Mire vagy a legbüszkébb az életedben?

Jelenleg arra vagyok a legbüszkébb, hogy bár gyerekkoromban nem is állhatott volna messzebb a sportolás tőlem, 30 éves koromra már több félmaratonon is túl vagyok, és a maratonig nincs megállás.

Mondj 3 tulajdonságot, ami elengedhetetlen ahhoz a munkakörhöz, amit végzel! Meg is indokolhatod ezt a hármat.

A pozitív, nyitott gondolkodásmód, eltökéltség, határozottság ( a fent említett okokból kifolyólag).

A sport és te…Miket tanultál belőle?

Lassan másfél éve járok futni, több versenyen is részt vettem, megrögzött futóvá váltam. Egyrészt megtanultam, hogy a kitartás mindig kifizetődik és sosem késő elkezdeni semmit. Másrészt pedig ráébredtem, hogy a motivációnak milyen hatalmas ereje van. Mások rengeteget motiváltak engem, hogy ne adjam fel, még akkor sem, amikor a legnehezebb és bízom benne, hogy nekem is sikerült másokat motiválnom.

Mi az a tevékenység, ami teljesen kikapcsolja az agyadat?

Ami teljesen kikapcsol az a futás és a természet. Ha ez a kettő találkozik, akkor az agyam erősen standby üzemmódra kapcsol. Hasonló hatást gyakorol rám a főzés, Netflix és a youtube-on fellelhető különböző „fail” videók binge-watchingolása is.

Melyik könyvet olvastad legutoljára? Miért erre esett a választásod?

Legutoljára Sándor Anikó Az Út, ami hazavisz című könyvét olvastam. A bakancslistámon előkelő helyet foglal el az El Camino végigjárása. A következő egy évben szeretném ezt az álmomat megvalósítani, ehhez próbálok minél több információt gyűjteni.

Ha visszamehetnél az időben, mit mondanál a 18 éves önmagadnak?

„Semmit ne csinálj másképp”. Ja és hogy „nem jó ötlet Szilveszterkor jeges padon táncra perdülni”.

Ha választhatnál bárkit a világon, kivel töltenél el egy vacsorát?

James Cameronnal, és megkérdezném, hogy Jacknek miért nem jutott hely a szekrényajtón. Aztán hagynám, hogy állja a cechet.

Milyen szuperképességet választanál magadnak és miért?

Szuperképességem legyen az, hogy minden kaparós sorsjeggyel nyerjek, mert nagyon ritkán nyerek 🙁

Ha nyernél a lottón, mihez kezdenél a nyereménnyel?

Kaparós sorsjegyet vennék 😉

Hová szeretnél a legjobban elutazni?

A szlovákiai Lačnovba, megnézni az ottani “gravity hill”-t.

A házad lángokban áll. Miután megmentetted a családod és háziállataid, még van időd egy valamit kihozni. Mi lenne az és miért?

Nem kockáztatnék. Tanulmányok bizonyítják, hogy 10 emberből 8-nál, ha égési sérüléseket nem is szerez, a füstmérgezés mértéke jelentős lehet, amelynek későbbi szövődményei váratlan halálhoz vezethetnek. A saját életem fontosabb, minden másra ott a Mastercard 😉

Kategóriák: Blog HU, irish coffee

Kapcsolat


címünk: 1061 Budapest, Király utca 14. 3.emelet 1.
mobil: +36 20 975 9092
e-mail: info@edimart.com

Pénzügy

Krafcsik Carmen
Pénzügyi és ügyvezetői asszisztens
finance@edimart.com
tel.: +36 20 513 2627

Értékesítés

Klinga Orsolya
Értékesítési menedzser
klinga.orsolya@edimart.com
tel.: +36 70 423 2868

Molnár Viktória
Kiemelt ügyfélkapcsolati menedzser
molnar.viktoria@edimart.com
tel.: +36 70 385 6678

Martin-Kovács Ákos
Kiemelt ügyfélkapcsolati menedzser
martin-kovacs.akos@edimart.com
tel.: +36 70 885 5096

Lambert Emese
Kiemelt ügyfélkapcsolati menedzser
lambert.emese@edimart.com
tel.: +36 70 342 7279

Vendormenedzsment

Nagy Evelin
Vendormenedzser
nagy.evelin@edimart.com
tel.: +36 70 311 5953

Projektmenedzsment

FORDÍTÁS & LOKALIZÁLÁS
info@edimart.com
tel.: +36 20 975 9092