Kérjen ajánlatot és mi perceken belül válaszolunk!
Köszönjük megkeresését!

SZOLGÁLTATÁSOK

LEKTORÁLÁS


Kérjen ajánlatot!

Lektorálás


A lefordított szöveg többlépcsős minőség-ellenőrzés után nyeri el végleges formáját. A lektorálást minden esetben a fordító személyétől független második személy végzi, aki az EDIMART által megadott szempontok alapján ellenőrzi a szöveget.

A lektorálás típusai:1. Szaknyelvi lektorálás

Szaknyelvi lektorálást bonyolult szakmai tartalmak esetén ajánlunk, amikor a szaknyelv ismerete mellett alapos szaktudás is szükséges lehet. Ilyenkor az elkészült fordítás ellenőrzésére az adott terület egy tapasztalt szakemberét kérjük fel.

2. Anyanyelvi lektorálás

Anyanyelvi lektorálás akkor szükséges, ha a fordító anyanyelve nem a célnyelv, azonban az elkészült tartalom presztízs értékű anyag, ezért kiemelten fontos, hogy a nyelvezete olyan legyen, mintha egy anyanyelvi beszélő írta volna.

3. Szaknyelvi lektorálás és anyanyelvi lektorálás

A szöveg felhasználásától függően szükség lehet mindkét típusú lektorálásra is. Például egy szakmai tartalmú weboldal fordításakor a szaknyelvi lektor segít a fordítónak megfelelő szakkifejezések meghatározásában, az anyanyelvi lektor pedig tökéletesíti a szövegek nyelvezetét.

4. Teljes lektorálás

A forrás- és célnyelvi szöveg összehasonlítása és ellenőrzése a fordítási folyamat után. Célja a tartalmi és nyelvi hibák kijavítása, ellenőrzi a stílusútmutató helyes betartását.

5. Célnyelvi lektorálás

A célnyelvi szöveg ellenőrzése a fordítási folyamat után. Célnyelvi lektorálást jellemzően anyanyelvi lektorok végeznek, feladatuk a szöveg nyelvi hibáinak kijavítása, a szöveg tökéletesítése.

BELSŐ ELLENŐRZÉSMinden egyes fordítás alapos minőségellenőrzésen esik át, mielőtt leadnánk megbízóinknak. A belső ellenőrzést lektorált fordítások esetén is elvégezzük.

A fordítástámogató szoftver minőségellenőrző moduljával kiszűrhetőek az olyan objektív hibák is, mint az inkonzisztens terminológiahasználat, hibás számformátumok, kihagyások és helyesírási hibák. A belső ellenőrzés során továbbá ellenőrizzük a stílusútmutató és a formai követelmények betartását, valamint szúrópróbaszerűen a tartalom egyezését is.

A saját fordításaink lektorálásán túl vállaljuk nem általunk készített fordítások lektorálását, nyelvi ellenőrzését is, ajánlatkérésével forduljon irodánkhoz

Kérjen ajánlatot!

Kapcsolat


címünk: 1061 Budapest, Király utca 14. 3.emelet 1.
mobil: +36 20 975 9092
e-mail: info@edimart.com

Pénzügy

Krafcsik Carmen
Pénzügyi és ügyvezetői asszisztens
finance@edimart.com
tel.: +36 20 513 2627

Értékesítés

Klinga Orsolya
Értékesítési vezető
klinga.orsolya@edimart.com
tel.: +36 70 423 2868

Hatala Klaudia
Client Success Manager
sales@edimart.com
tel.: +36 70 385 6678

Furik Gabriella
Client Success Manager
sales@edimart.com
tel.: +36 70 342 7279

Vendormenedzsment

Barnaki-Párducz Noémi
Vendor Manager
vendor@edimart.com
tel.: +36 70 311 5953

Projektmenedzsment

FORDÍTÁS & LOKALIZÁLÁS
info@edimart.com
tel.: +36 20 975 9092

TOLMÁCSOLÁS
interpreting@edimart.com
tel.: +36 20 975 9092