Edimart
Go native!

bridge.jpg

TÖRTÉNETÜNK

Edit és Márta. Testvérek. Egy közgazdász és egy tolmács. Mindketten nyelvőrültek, a nyelvtanulás a hobbijuk, ez kapcsolja ki őket. És 2004-ben ez a közös szenvedély kapcsolja be őket vagy épp össze. Márta váltani készül, 10 év tolmácsolás után inkább a szervezési oldalra akar átállni. Edit pedig épp akkor jön rá, a bankszektor mégsem az ő világa.
Az EDIMART home office-nak indul, kettesben kezdik szervezni a fordításokat. Nagyon jól akarnak csinálni mindent, de mégis állítják, átsuhanhatott felettük egy szerencsecsillag is. Mert vállalkozni nehéz. Rengeteg a kockázat, a nem várt nehézség, akadnak kudarcok is, amik után fel kell állni és a nappalok sokszor összefolynak az éjszakával.
De mégis szeretik, amit csinálnak. Az első pillanattól kezdve. Hamarosan kistigrisként emlegeti őket a szakma, 2 éven belül már igazi irodájuk van, két projektmenedzserrel. Itt kezdődik a nagy film.

Újabb költözés, sokkal nagyobb irodába. Kell is a hely, hiszen a cég 5. születésnapján már 7 fő dolgozik az EDIMART-nál.
Az első 5 évben alig győzik a munkát, ment minden magától, csak jól kell csinálni. Edit a fordítási folyamatok megszállottjaként memoQ-ozik, fejleszt, folyamatokat optimalizál, szabályrendszert alakít ki, új projektmenedzsereket tanít be, hibákat keres és talál. Mert jól csak így lehet csinálni. 
Márta szervezkedik, építeti a kapcsolatokat, támogatja a tolmácsolási projekteket. Mindig kitalál valami újat. Eközben szerepet vállal szakmai szervezetekben, igyekszik támogatni a fiatal pályakezdőket. Keresi állandóan az EDIMART útját. 
Egyre jobb a csapat, kulcsfontosságú pozíciók alakulnak, lesz végre sales, pénzügy és persze csatlakozik még néhány projektmenedzser is a csapathoz. Évente több száz fordítóval dolgozik együtt az EDIMART.
Újabb fordulópont, a sok magyar fordítás után nemzetközi vizekre evez a csapat, egyre több külföldi megbízónak dolgozik a cég, újabb kihívások, újabb sikerek. A tolmácsolás sem torpan meg eközben egy pillanatra sem. Van végre vendormenedzserünk is, így még nagyobb magabiztossággal várjuk az újabb kihívásokat.
2014-ben szűk lett a harmadik iroda is, az EDIMART 160m2-es irodába költözik, 12 munkatárssal. 10 év telik el a kezdetek óta. 
Home office-ból nagy iroda lett, a két testvér 12 fővel dolgozik, kibővítik a menedzsmentet: operations manager, vendor manager és sales manager irányítja a főbb folyamatokat. Vállalatirányítási rendszert vezetnek be, XTRF. Három divíziót alakítanak ki, a hatékonyabb és profibb munkavégzés érdekében: élelmiszeripari, műszaki és tolmács divíziók menedzselik a projekteket.
2015-ben Magyarországon elsőként bevezetik a távtolmácsolást és újabb terveket szőnek.
Edit és Márta nem pihennek, bár néha szeretnének ücsörögni a babérokon és csak szemlélődni. De mindig van új ötlet, új kihívás, a fejlesztés lételem. Folyt. köv.